Menu

BLOGLAR İÇİN EN İYİ 5 REKLAM AĞI

BLOGLAR İÇİN EN İYİ REKLAM AĞLARI

Blogger reklam ağları, blogunuzdan para kazanmanın harika bir yoludur.

Bir blog başlattıktan ve biraz trafik kazandıktan sonra, blogunuzdan nasıl para kazanacağınızı düşünmeye başlamanın zamanı geldi. Görüntülü reklamlar başlamak için iyi bir yerdir.

Blogcular için reklamlar mükemmel bir pasif gelir kaynağı olabilir. İnsanlar blog içeriğinizi okuduğu için her gün para kazanıyorsunuz. Bu nedenle, bloglardan para kazanmanın en sevdiğim yollarından biri reklamlardır.

Ancak blogcular için en iyi reklam ağları hangileridir?

Oldukça az seçenek var, bu yüzden blogcular için en iyi reklam ağlarını, her biri hakkında önemli bilgilerle birlikte aşağıda topladım.

bloglar için en iyi reklam ağları


REKLAM GÖSTERGELERİ NASIL ÇALIŞIR?

Bilgisayarınızda, tabletinizde veya telefonunuzda blogları veya diğer çevrimiçi yayınları okuduysanız, görüntülü reklamları muhtemelen sayısız kez görmüşsünüzdür.

Paragraflar arasında görünen ve ara sıra ekranın köşesinde veya sayfanın üst kısmında görünen reklamlardır.

Bir blog yazarı veya çevrimiçi yayıncı olarak, bu reklamları kendi web sitenize yerleştirmek ve onlardan para kazanmak için bir reklam ağıyla ortak olabilirsiniz.

Çoğu reklam PPV'dir (izleme başına ödeme); bu, reklamlarınızı kaç kişinin gördüğüne bağlı olarak belirli bir miktar kazandığınız anlamına gelir. Ne kadar kazandığınız, BGBG'nizdir (1.000 görüntüleme başına gelir). RPM sabit bir sayı değildir ve çeşitli faktörlere göre değişebilir.

BGBG'yi etkileyen faktörler, blogunuzun nişini, yazdığınız içeriğin türünü, reklam ağınızı ve yılın zamanını içerir.

Diyelim ki blogunuz ayda 50.000 sayfa görüntüleme alıyor ve o ay için ortalama BGBG'niz 20$. Bu, reklamlardan 1000 dolar kazanacağınız anlamına gelir.

Görüntülü reklamlar bir sayı oyunudur çünkü blogunuz ne kadar çok ziyaretçi alırsa, reklam ağınızdan o kadar çok para kazanırsınız.

BİR REKLAM AĞINA NE ZAMAN BAŞVURU YAPILMALIDIR?


Bir reklam ağına ne zaman başvuracağınızı merak ediyor olabilirsiniz.

Birçok reklam ağının, başvurmadan önce karşılamanız gereken trafik gereksinimleri vardır, bu nedenle, uygun trafik almak için yeterli trafiğin elde edilmesi biraz zaman alabilir.

Ancak, minimum trafik gereksinimleri düşük olan veya hiç trafik gereksinimi olmayan yeni blogcular için bazı reklam ağları vardır.

Kişisel olarak, bir reklam ağına başvurmadan önce blogunuzun en azından tutarlı bir trafiği (ayda en az 1.000 sayfa görüntüleme) elde etmesini beklemenizi öneririm. Bu trafik düzeyi olmadan, reklamlardan kazanabileceğiniz çok küçük miktardaki para, harcadığınız çabaya veya kullanıcı deneyimi üzerindeki etkisine değmez.

Çünkü kabul edelim site ziyaretçileri açısından reklamlara bakmak hoş değil! Bunun yerine, çabalarınızı daha kaliteli içerik yayınlamaya ve trafiğinizi artırmaya odaklarım.

İşte blogcular için en iyi reklam ağları:

1. MEDIAVINE

 Mediavine  

Mediavine, blogcular için en iyi reklam ağlarından biridir.

Mediavine ile iki blogum oldu ve bunların gelir ve sağladıkları harika topluluk ve müşteri hizmetleri açısından harika olduklarını gördüm.

Mediavine, yayıncılarını gerçekten önemsiyor ve onlarla reklam gelirinizi en üst düzeye çıkarmanıza yardımcı olmak için ellerinden gelen her şeyi yapıyor, bunu gerçekten takdir ediyorum.

Mediavine'e başvurmak için ayda en az 50.000 seansa ihtiyacınız var.

2. ADTHRIVE

 AdThrive

Blogcular için bir başka harika reklam ağı da AdThrive.

Onlarla kendim çalışmamış olsam da, diğer blog yazarlarından kazançlarının Mediavine ile karşılaştırılabilir (hatta daha yüksek) olduğunu duydum.

AdThrive, yüksek trafik talebi olan başka bir premium reklam ağıdır. Başvurmak için ayda en az 100.000 sayfa görüntülemeye ihtiyacınız var.

Henüz bu kadar blog trafiğiniz yoksa Mediavine veya AdThrive'a hak kazanmak için beklerken başka bir reklam ağına başvurabilirsiniz.

3. MONUMETRIC

 Monumetric 

Mediavine veya AdThrive'dan çok daha düşük minimum trafik gereksinimlerine sahip olduklarından, yeni blogcular için en iyi reklam ağlarından biridir.

Monumetric'e başvurmak için ayda yalnızca 10.000 sayfa görüntülemeye ihtiyacınız var.

Monumetric ile üç blogum vardı ve kazancımın rekabetçi olduğunu ve Mediavine ile hemen hemen aynı olduğunu gördüm.

Monumetric ile ilgili dikkat edilmesi gereken tek şey, 80.000'den az sayfa görüntülemeye sahip bloglar için 99 $ kurulum ücreti almalarıdır. Ancak, bunu ilk ayınızda kolayca geri kazanabilirsiniz.

4. EZOIC

Ezoic  

Yeni bir blogger mısınız? Ezoic, minimum trafik gereksinimleri olmadığı için yeni blogcular için en iyi ağlardan biridir.

Ezoic ile şahsen çalışmamış olsam da, diğer blogculardan onlar hakkında iyi şeyler duydum ve kazanç potansiyeli oldukça iyi.

Ezoic'in tek dezavantajı, çok fazla trafiğiniz yoksa, tüm reklamlarınızı kendiniz ayarlamanız gerektiğidir. İncelediğim, tam hizmet reklam yönetimi sunan ve sizin için her şeyi yapan önceki üç reklam ağının aksine.Ancak Ezoic, bunun nasıl yapılacağı konusunda birçok eğitim sunuyor.

5. GOOGLE ADSENSE 

Google AdSense 

Google AdSense, minimum trafik gereksinimlerine sahip olmadığı için yeni blogcular arasında popülerdir, ancak bence buna değmez.

Kurulumu oldukça kolay olmasına rağmen, diğer reklam ağlarına kıyasla kazançlar gerçekten düşüktür. Bence bunun yerine Ezoic ile gitmek daha iyi olurdu.

Yeni bir bloggerken Google Adsense'im vardı ve en kısa sürede kapattım. Minimum para çekme eşiği 100 $ olduğu için bu biraz zaman aldı. Ayda yalnızca 5-10 dolar kazanıyorsanız, bu oldukça uzun sürebilir.Ancak, kolay bir kurulum arıyorsanız, bu bir seçenektir.

BLOGLAR İÇİN DİĞER REKLAM AĞLARI

Yukarıda bahsettiğim beş blogcu reklam ağı, kişisel olarak çalıştığım veya diğer blogculardan en çok bildiğim ağlardır.

Bu nedenle, bu reklam ağları, bloglarından görüntülü reklamlarla para kazanmak isteyen blogcular için en iyi seçimlerim.

Ancak, birkaç seçenek daha var.

Diğer blogger reklam ağlarını keşfetmekle ilgileniyorsanız, göz atabileceğiniz diğer iyi bilinen seçeneklerden bazıları şunlardır:

·         SHE Media

·         Media.net

·         Sovrn

·         PropellerAds

·         Infolinks

·         Revcontent


Bu reklam ağlarından bazıları geleneksel içerik içi reklamlar sunarken, diğerleri içeriğe dayalı reklamcılık veya içerik önerileri gibi seçenekler sunar.

BİR REKLAM AĞI NASIL SEÇİLİR


Artık blogcular için en iyi reklam ağlarını bildiğinize göre, blogunuz için doğru reklam ağını nasıl seçeceğinizi merak ediyor olabilirsiniz.

İlk olarak, ne kadar trafik aldığınızı düşünün.

Mediavine veya AdThrive'a başvurmak için yeterli trafiğiniz varsa, bunlar en iyi RPM'leri sundukları için tüm blog yazarları için en iyi seçimlerim olacaktır.

Yeni bir blogger olarak en büyük önerim ayda 10.000 sayfa görüntülemeye ulaşmak ve Monumetric'e başvurmak olacaktır. Ancak, daha erken para kazanmaya başlamak istiyorsanız, minimum trafik gereksinimleri olmadığı için Ezoic veya Google AdSense'i düşünebilirsiniz. (Ancak kullanımı daha zordur/daha az öderler.)

Son olarak, blogunuzdan görüntülü reklamlarla para kazanmak mı yoksa diğer para kazanma yöntemlerine bağlı kalmak mı istediğinizi düşünmelisiniz.

Örneğin, Blogging Her Way'de görüntülü reklamlar kullanmıyorum.

Bunun nedeni, blogumda kendi dijital ürünlerimi satmayı ve bağlı kuruluş pazarlama yoluyla diğer ürünleri tanıtmayı tercih etmemdir.

Görüntülü reklamlar bunun dikkatini dağıtırdı ve bana göre, onları web siteme koyarak ayda kazanabileceğim potansiyel birkaç yüz dolara değmez.

BLOGLAR İÇİN EN İYİ REKLAM AĞLARI


Bunlar, blog yazarlarının blog içeriklerinden para kazanmaları için en iyi reklam ağlarıdır.

Görüntülü reklamlar, blog yazarak para kazanmanın harika bir yoludur ve onları Bloglama Her Yolunda kullanmasam da diğer birçok blogda kullandım!

Blogcular için iyi bir pasif gelir kaynağıdır ve insanların blogunuzu bulmasını ve içeriğinizi okumasını sağlayarak para kazanmanıza olanak tanır.


Sonraki Yazılar
« Prev Post
Önceki Yazılar
Next Post »

Henüz Yorum Yapılmamış " BLOGLAR İÇİN EN İYİ 5 REKLAM AĞI "

Önerilen Yazı
×