Menu

Adsense Onayı Almak İçin Kanıtlanmış 10 Madde

Google adsense, web sitenizde veya blogunuzda reklam görüntülemek için kullanabileceğiniz bir hizmettir. Kitlenizden bir ürün satın almasını veya bağış yapmasını istemeyi içermeyen içeriğinizden para kazanmanın kolay bir yoludur. Google adsense, sahip olduğunuz içeriğin türüne ve onu ziyaret eden kitleye göre sitenize otomatik olarak reklam yerleştirir. 

Üç temel gereksinim vardır: bir web günlüğüne ihtiyacınız var, bir Google kullanıcı hesabı kullanmanız gerekiyor ve en az 18 yaşında olmanız gerekiyor. Ayrıca birkaç isteğe bağlı gereksinim vardır: iyi miktarda trafiğiniz olması gerekir, görüntülenen reklamlarla alakalı içeriğe sahip olmanız gerekir ve herhangi bir üçüncü taraf yazılım veya para kazandıran program için hesaplarınızın olması gerekir. Tüm bu gereksinimleri karşıladıktan sonra programa katılmak için başvurabilirsiniz!

Adsense Onayı Almak İçin Kanıtlanmış 10 Madde


Bir blogdan para kazanmanın birkaç yolu var. Yöntem olarak Adsense seçmek blog yazarak para kazanmanın en yaygın ve en kolay yoludur.

Zaten para kazanmak isteyen temiz yeni bir blogunuz veya web siteniz varsa, Google Adsense'e kolayca başvurabilirsiniz. Başvurduktan sonra, blogunuzda veya web sitenizde reklam yayınlayarak internetten para kazanmak için Google Adsense'i kullanabilirsiniz.

Ancak sorun, blogunuz için Adsense onayını nasıl alacağınızdır?Bu yazıda, yeni bir blog oluşturarak para kazanmaya başlamak için nasıl kolayca bir Google AdSense hesabına sahip olabileceğinizi göstereceğim.

Adsense Onayını Almak için Kanıtlanmış 10 Madde


1.
Google AdSense, web sitenize metin ve resim reklamlar yerleştirmek için Google tarafından oluşturulmuş ücretsiz bir çevrimiçi araçtır. Kullanılabilir üç tür reklam biçimi vardır: yalnızca metin, resim ve metin ve zengin medya. Hepsi renk, boyut ve stil için özelleştirilebilir. Google Reklam Yöneticisi aracılığıyla web sitenize AdSense kodu ekleyebilirsiniz. 

AdSense uygulamasının kullanımı kolaydır ve basit bir onay süreci vardır. Başlamak için bir hesap açmanız ve bir reklam birimi oluşturmanız gerekir. Reklam biriminiz, tüm reklamların web sitenizde görüntülendiği yerdir. Onaylandıktan sonra, web sitenize AdSense kodunu ekleyebilir ve sadece birkaç gün içinde ilk kazancınızı görmeye başlayabilirsiniz.

2. Kaliteli bir site adı seçin

Blog oluşturma konusunda ciddiyseniz, WordPress ile kendi kendine barındırılan bir blog başlatmanızı ve blogunuz için üst düzey bir isim aldığınızdan emin olmanızı öneririm.

Bu, AdSense başvurunuzun onaylanması için önemli bir adımdır. Ayrıca, SEO (arama motoru optimizasyonu) yoluyla önemli trafik elde etmenize yardımcı olacaktır.

Veya en düşük fiyatta bir alan adı satın almak için alan adı satan web sitesine gidebilirsiniz. Bir alan adına sahip olduğunuzda, onu Blogger blogunuza veya WordPress blogunuza bağlayabilirsiniz.

Ayrıca, alan adınızın hatırlanmasını kolaylaştırın ve kısa tutun. Kişisel blogunuz için kendi adınızı da kullanabilirsiniz. Yine, üst düzey bir etki alanı olmalıdır. Adsense onayı için bir zorunluluktur.

3. Blogunuzu başlatın

Yepyeni alan adınızla blogunuzu oluşturmaya başlamanın zamanı geldi. O kadar çok blog platformu var ki ne yapacaksınız.Ancak, kendi kendine barındırılan WordPress'e gitmenizi şiddetle tavsiye ederim.

Evet, blogunuz için barındırma satın almak size biraz paraya mal olacak.Ancak sadece blog yazmayı denemek yerine karlı bir blog başlatmak istiyorsanız, bunu ciddiye almalısınız.

4. Bir iletişim sayfası ekleyin

Blogunuzdaki etkileşimi artırmanın en kolay yollarından biri, bir iletişim sayfası eklemektir. Bu sayfa, ziyaretçilere ayrılma ve size geri bildirimde bulunma, blogunuz hakkında geri bildirim sağlama veya kişiselleştirilmiş ilgi talep etme fırsatı verir.

5. Yasal sayfalar ekleyin

Blogunuzu Adsense etkin hale getirmek için iyice araştırmalısınız. Blogunuz için Hakkında, Gizlilik dahil ilgili yasal sayfaları eklediğinizden emin olun.

Adsense kesinlikle bu sitelere bakacaktır. Adsense onayını hızla almak için bu sayfaları blogunuza dikkatlice ekleyin.

Adsense Onayı Almak İçin Kanıtlanmış 10 Madde


6. Benzersiz içerik yayınlamaya devam edin

Bu, başarınızın ana kısmı ve anahtarıdır. İçeriği her zaman kendiniz yazın. Asla başkasınınkini kopyalamayın.

Adsense öncelikle içeriğinize bakar. Blogunuzu benzersiz ve alakalı içerikle yazın. Hangi tür içeriğin kabul edilebilir olduğuna ve kullanıcıların okuması gerektiğine ilişkin bazı AdSense yönergeleri vardır.Ancak, başvurmadan önce politikalarını okumanızı şiddetle tavsiye ederim.

Ayda 15-25 kadar kabul edilebilir blog yazısı yazabiliyorsanız her zaman daha iyidir.

Bunun nedeni, blog yazılarınız ile blogunuzun sürekli olarak güncellenmesi ve bunun etrafında iyi bir hedef kitle oluşturmanız gerektiğidir. Basitçe söylemek gerekirse, yeterli blog trafiğiniz yoksa hiçbir şey olmaz!AdSense için değil, okuyucularınız için yazın!

7. Telif hakkıyla korunan görseller veya metinler kullanmayın

Sadece hatırlıyorum. Blogunuzda asla başka birinin telif hakkıyla korunan içeriğinden resim veya metin kullanmayın. Blogunuza görsel eklemek istiyorsanız kendi görsellerinizi veya ücretsiz stok görsellerinizi kullanabilirsiniz. Bu iyi bir şey ve ücretsiz görselleri kullanırken gerekli kredileri verdiğinizden emin olun.

8. Blogunuza trafik çekin

Blogunuza günlük en az 100-200 ziyaretçi getirmelisiniz. İyi benzersiz içeriğinizle bu kadar yeter. Bazen Adsense, iyi özel içerik nedeniyle trafik düşük olduğunda uygulamayı onaylar.

Her zaman içeriğinizin kalitesini düşünün. Blog trafiğinizi organik olarak büyütmek için SEO ve sosyal medya araçlarını kullanabilirsiniz.

9. Adsense almadan önce başka reklamlar kullanmayın

Blogunuzu büyütmeye devam edin. Ancak, asla diğer reklam ağlarından reklam göstermeyin. Bunlardan birine sahipseniz, çıkarın ve gitmeye hazırsınız.Adsense'e başvurmadan önce tüm reklamları kaldırdığınızdan emin olun!

Çok fazla reklam kullanmak, sayfa yükleme hızınızı yavaşlatabilir. Öte yandan, blogunuzu zaten onlarca reklamla doldurduysanız, Adsense reklamlarını nasıl yerleştirirsiniz?

10. Google Adsense'e Başvurun

Blogunuz altı aylık ve iyi bir trafiğe sahip olduğunda, Adsense'e başvurma zamanı.

Ancak altı ayın zorunlu olmadığını unutmayın. Blogunuzun çok önemli bir büyüme aşaması olabilir. Blogunuzun AdSense'e hazır olduğunu düşünüyorsanız, kendi Google Hesabınızı kullanarak AdSense'e başvurabilirsiniz.

Başvurunuzu gönderdikten sonra 2 veya 3 iş günü, bazen onaylanması sadece 7 günü bulabilmektedir. E-posta gelen kutunuzun etkin olduğundan emin olun!

AdSense, blogunuzdan para kazanma için harika bir yoldur. Ancak çoğu kişinin Google AdSense'e başvurmadan önce nasıl başvuruda bulunacağını ve ne yapılması gerektiğini bilmediğini biliyorum.Umarım bu adımlar, Google AdSense hesabınızı hızla onaylatmanıza yardımcı olur.

Bu makalede anlattıklarım AdSense onay süreciyle ilgili deneyimim ve AdSense'i bloguma almak için yaptığım şeylerdir.

Blogunuza her zaman bir ziyaretçi tarafından bakın, onlar için değerli yeni içerik oluşturun ve yazmaya ve güncellemeye devam edin.

Aşağıdaki yorumlar bölümünde deneyimlerinizi paylaşmaktan çekinmeyin. 

Yazılar Bitti...
Önceki Yazılar
Next Post »

Henüz Yorum Yapılmamış " Adsense Onayı Almak İçin Kanıtlanmış 10 Madde "

Önerilen Yazı
×