Menu

Blog Yazarı Nasıl Olunur

Blog yazarı olmanın temeli sabırlı olmaktır. Profesyonel blog yazarı olmak çok fazla zaman ve emek gerektirir. Blog yazarı olmak için hedeflerinizi uzun vadeli yapmalısınız.

Sizin profesyonel blog yazarı olmanız belirli bir süre alacaktır. Kendinize güvenin başkalarının sizin için söyleyeceği sözleri kulak arkası ediniz.

Blog Yazarı Nasıl Olunur


Blog yazarı olarak yazdığınız konu ne olursa olsun hedef kitlenizin ihtiyaçlarını iyi tespit edin. Özel bir gruba hitap eden yazılar yazmanız okuyucu kitlesi oluşturulmasında size kolaylık sağlayacaktır.

Yazdığınız konunun uzmanı ya da otoritesi olmak için kendinizi sürekli geliştirin.
Blog yazarı olarak yazdığınız konu ile ilgili kitapları, web sitelerini, dergileri, videoları, ses kayıtlarını takip edin. 

İnsanlar bilgi çağında büyük bir bilgi kirliliği ile karşı karşıyalar. Neyin doğru, neyin yanlış olduğu konusunda kafalar son derece karışık. Bir otorite olarak sizin yapmanız gereken onları yazdığınız konu hakkında aydınlatmak. 

Bunu da konu hakkında yazacağınız düzenli ve aydınlatıcı yazılar ile yapacaksınız. O açıdan yazdığınız her bir yazının çok büyük önemi var. İnsanlar artık bir konuda tek bir sağlam kaynak bulma arayışındalar. 

Çünkü yüzlerce kaynaktan farklı farklı şeyler öğrenmekten yoruldular. Bloğunuz ile onlara yardımcı olun. Karşılığını hem maddi hem de manevi olarak fazlasıyla alacaksınız.

Hata yapmaktan asla çekinmeyin. Unutmayın; ancak hiçbir şey yapmayanlar hata yapmazlar. Siz bolca hata yapın ve bu hatalardan ders almaya bakın.

Yere düşseniz bile her seferinde ayağa kalkmanızı sağlayacak sağlam bir motivasyon bulun. Profesyonel blogcu olmak demek kendi kendinizin patronu olmak anlamına geliyor. Bundan daha iyi bir motivasyon bulabileceğinizi sanmıyorum.

Bloğunuzdan elde edeceğiniz geliri çeşitlendirin. Adsense kazandırmıyor diye bloglardan para kazanmanın imkansız olduğu düşüncesine kapılmayın. Bir bloğun basılı bir dergiden bir farkı olmadığını görün ve tirajınızı artırmanın yollarını artırın. 

Belli bir ziyaretçi sayısından sonra bloğunuzdan para kazanmanız çok daha kolaylaşıyor. Dolayısıyla ilk birkaç ay boyunca sadece ziyaretçi trafiğinizi artırmaya bakın.

Bloğunuz ile okuyucularınızı sıkmadan, onlara hoş bir okuma deneyimi yaratmaya çalışın. Okunabilir büyük fontlar, rahat bir okuma alanı, reklam ile içeriğin uyumu, düzenli ve orijinal içerik ile bunu sağlayabilirsiniz.

Sizinle aynı yola çıkmış insanlarla dayanışma içinde yol alın. Örneğin MBA bu amaçla kuruldu. MBA takımının bir oyuncusu olarak bu büyük mücadelenizde asla yalnız yürümezsiniz.

Profesyonel blogculuğu tam zamanlı bir iş haline dönüştürmeden önce bir süre için ek iş olarak yapabilirsiniz. Profesyonel blogculuk günde birkaç saatinizi ayırarak tam zamanlı işinizi aksatmadan ek bir iş olarak yapabileceğiniz ender işlerden biri. Şartlar oluştuğunda tam zamanlı bir iş haline dönüştürebilirsiniz.

Profesyonel blogculuk herhangi bir sermayeniz olmadan sadece beyninizin gücü, yaratıcılığınız ve elde ettiğiniz deneyimlerinizle yapabileceğiniz bir iş. Dolara, borsaya ya da yatırım fonlarına yatırım yapmak yerine kendinize yatırım yapın. 

Profesyonel blog yazarı olmak için,bir konuya kendinizi adayın ve sadece o konuda bir blog yazın. Birkaç sene sonra tüm o yatırım araçlarından daha çok kazandıracak bir yatırım aracı haline dönüştüğüne şahit olacaksınız.

Sonraki Yazılar
« Prev Post
Önceki Yazılar
Next Post »

Henüz Yorum Yapılmamış " Blog Yazarı Nasıl Olunur "

Önerilen Yazı
×