Menu

Yeni Blog Makalesi Nasıl Yazılır En Önemli Kurallar

Blog yazarlarının görmezden gelemeyeceği blog makalesi nasıl yazılır önerileri,blogunuza daha fazla trafik çekmenize gerçekten yardımcı olacaktır.

Blog makalesi nasıl yazılır için aşağıdaki makale oldukça işinize yarayacaktır.

Yeni Blog Makalesi Nasıl Yazılır En Önemli Kurallar


Blog makalesi yazmak için mümkün olduğunca iyi bildiğiniz veya araştırma imkanı olabilen bir konuya odaklanırsanız başarılı olursunuz,bu yüzden ilk yapılması gereken, ne ile ilgili yazı yazmak istiyorsunuz? Bu çok önemli,çünkü sevdiğiniz bir konu olmazsa belirli bir yerden sonra yazı yazmak istemezsiniz. Bu nedenden dolayı ilk önce yapmanız gereken sevdiğiniz veya araştırması olabilecek bir konu seçmektir.

Blog makalesi yazmak sabır işidir,açtığınız site hemen ziyaretçi çekmez,çünkü bu internetin tabiatına aykırıdır.Yeni açılmış bir blog sitesi hemen ilk sayfaya çıkamaz ve hatta sıralamaya bile giremez,bu yüzden blogumu kurdum gelsin ziyaretçiler,gelsin kazançlar çok yanlış ve de cahilcedir,çünkü kısa yoldan hiç kimse bloktan zengin olduğunu 8 yıllık tecrübelerimle görmedim.

Peki neden cahilcedir yazdım,çünkü internette bir sürü umut taciri dolaşmaktadır bunların çoğu insanları kandırarak 10 dakkikada blok kur gelsin paralar mantığıyla çeşitli satışlar yapmaya çalışan insanlarla doludur.

Türkiye de Blog zengini olmamasının temel nedeni sabırsızlık,aceleciliktir ve en önemlisi açılan blogların uzun soluklu olmayışıdır. Blogunuzdan ilk hedef olarak para kazanmayı seçerseniz sonunuz hüsran olur.

Çünkü belirli bir süre geçmeden bloğunuzdan ya da sitenizden para kazanmanız mümkün değil. İlk önce para kazanmak fikrini sonraki plana atın. Bence ilk hedefiniz, yazılarınızı olabildiğince çok ziyaretçiye ulaştırabilmek. Daha sonrası kendiliğinden gelecektir.Yani sitenizin tıklama oranını yükseltmelisiniz.

Peki blog yazarı olabilmek için neleri bilmemiz gerekir,makale yazma inceliklerini iyi bilmek gerekir,resim düzenlemeyi,SEO nun ne olduğunu,backlink nedir çeşitleri nelerdir,site tasarımını vede sosyal medya kaynaklarını kullanmayı bilmek gerekir.

Yeni açılmış bir site günlük olarak üç ay boyunca en az bir makale yazılmalıdır,daha sonraki aylarda haftada üçe indirebilir zaten blogların temel amacı güncel olmaktır ne kadar çok yazarsanız hitiniz okadar çok olur. Ayrıca, siteniz de Seo kullanarak yazılarınızı yazarsanız bu sizin daha kolay yükselmenizi sağlayacaktır.

Blog seo yönünden iyi olması için anahtar kelime araştırması yapılmalı ve güncel olan arama kelimelerine uygun makaleler yazılmalıdır.

Benim bloglardan bazıları resimlerden oldukça hit yani ziyaretçi almaktadır.Sitenizde kullanacağınız resimler de çok önemli,eğer farklı ve daha kaliteli resimler kullanırsanız rakip sitenin ziyaretçilerinizi kendinize çekebilirsiniz. Farklı resimler kullanmak için yapmanız gereken en güzel şey, aynı özgün yazı yazıyor gibi özgün resimler hazırlamak olacaktır.

Resimlere anahtar kelimenize uygun bir ad verin 1,2,3 veya konunuza uygun olmayan bir ad yazmayın,resimde birden fazla kelime kullanılacaksa kelimeler arasına (-) ekleyiniz.Ayrıca kelimelerde ı,ü,ö harflerini kullanmayınız.

Sonuç olarak çok yazmak gerekir özgün kimsenin değinmediği konular hakkında yazmak gerekir.Herkezin yazmış olduğu bir konuyu tekrar edip o konuda yükselme şansınız çok çok zordur.

Sonraki Yazılar
« Prev Post
Önceki Yazılar
Next Post »

Henüz Yorum Yapılmamış " Yeni Blog Makalesi Nasıl Yazılır En Önemli Kurallar "

Önerilen Yazı
×